بازاریابی درونگرا یا بازاریابی جاذبه ای
نوع بشر از زمانی که بازارها شکل گرفت تا به امروز از روشهای مختلفی برای جذب مشتری بیشتر استفاده میکند.
علم و هنر بازاریابی نیز همگام با تغییرات و تحولات جامعه رشد کرده است.
شاید شما هم مانند بسیاری از افراد زمانی که با کلمه “بازاریابی” روبرو میشوید، به یاد تبلیغات تلویزیونی، بیلبوردهای سطح شهر و … بیفتید.
اما بازاریابی در دنیای امروز به این موارد ختم نمیشود و امکان پیادهسازی آن از درون سازمان یا شرکت شما هم امکانپذیر شده است.
بازاریابی که امروز با آن سروکار داریم، با نام بازاریابی درونگرا یا بازاریابی جاذبه ای شناخته میشود.
قبل از هر چیز، به وبسایت محمدرضا یونسی خوشآمدید.
شما در این سایت به مطالب مفیدی درباره بازاریابی، برندینگ و کسب و کار دسترسی خواهید داشت.
اگر به بازاریابی درونگرا و آنچه برای پیادهسازی آن لازم است علاقه دارید، خواندن این مقاله را از دست ندهید.
آنچه در ادامه میخوانید:
- اینباند چیست
- ابزارهای بازاریابی درونگرا
- تفاوت بازاریابی درونگرا و بازاریابی برونگرا
- مراحل بازاریابی جاذبه ای
- آینده بازاریابی جاذبه ای
- نتیجهگیری و جمعبندی
لطفا این مطب را با دوستان و همکاران علاقهمند خود به اشتراک بگذارید.
بازاریابی درونگرا : اینباند چیست
بازاریابی درونگرا Inbound Marketing از روشهای بازاریابی غیر مستقیم است که به جای تمرکز روی تبلیغات ترویجی، بر محتوا تاکید دارد. این روش از بازاریابی با پیادهسازی تکنیکهای خود باعث جذب مشتری به کسب و کار میشود و مشتری خود به سراغ کسب و کار شما خواهد آمد؛ در این روش، همانند بازاریابی برونگرا نیاز نیست شما خود به دنبال مشتری بروید. تمرکز اصلی در بازاریابی جاذبه ای رفع مشکلات و دغدغههای ذهنی مخاطبان است تا مخاطبان خود به این نتیجه برسند که نسبت به خرید محصول یا خدمات شما اقدام کنند.
به طور کلی استراتژی بازاریابی درونگرا برنامه کاملی برای جذب مخاطب و تبدیل او به مشتری است که بدین منظور باید در هر مرحله از سفر مشتری (Customer Journey) ارزشی از محصولات یا خدمات خود را به مشتری بیان کنید.
این روش از بازاریابی روشی مقرون به صرفه و همچنین سریع برای جذب مخاطبان بیشتر است که از طریق ایمیل مارکتینگ، تولید محتوا متنی، ایجاد لندینگ پیج، تولید محتوا تصویری، ویدئو مارکتینگ، پادکست، بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو (سئو)، کتاب الکترونیک، وبینار و بازاریابی شبکه های اجتماعی قابل اجرا خواهد بود.
ابزارهای بازاریابی درونگرا
برای پیاده سازی بازاریابی جاذبه ای نیاز به ابزارهایی خواهید داشت که از جمله آنها میتوان به وب سایت، ایمیل، شبکه های اجتماعی، محتوا، سئو و تبلیغات کلیکی اشاره کرد.
-
وبسایت
وبسایت یکی از بهترین بسترها برای جذب مخاطب و نمایش محصولات و خدمات شما به شمار میرود.
طراحی سایت باید کارپسند و کاربردی باشد تا مخاطب در زمان کوتاهتری بتواند هدف خود را بیابد.
برای ساخت و طراحی سایت هم میتوان از سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس و هم کدنویسی به صورت اختصاصی استفاده کرد.
-
ایمیل
ایمیل از مفیدترین راهها برای تبلیغات است که با استفاده از آن میتوانید با حجم انبوهی از مخاطبان خود در ارتباط داشته باشید و آنها را از خدمات، تخفیفات، سرورها و محصولات خود آگاه کنید.
نکته مهم درباره ایمیل آن است که این ابزار دیجیتال کاملا رایگان است و استفاده از آن برای شما هزینهای به بار نخواهد آورد.
توجه داشته باشید قبل از ارسال ایمیل به مشتری، لازم است رضایت او را برای دریافت ایمیل جلب کنید.
برای مطالعه بیشتر در این مورد به مقاله بازاریابی اجازه ای مراجعه نمایید.
-
شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی امروزه عضو جدا نشدنی از زندگی روزمره همه افراد محسوب میشوند.
با استفاده از آنها میتوانید ارتباطات بهتری با مخاطبان خود برقرار کنید.
شما باید برای کسب و کار خود در هر شبکه اجتماعی، حساب کاربری مخصوصی ایجاد کرده و با انتشار پستهای منظم و مرتبط با کسب و کار خود موجب جذب کاربران بیشتر و جلب اعتماد آنها شوید.
-
سئو
سئو یا بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو شامل تمامی تکنیکهایی میشود که با پیاده سازی و اجرای صحیح آنها وب سایت شما میتواند جایگاههای برتر در موتورهای جستجو را به خود اختصاص دهد.
اگر شما هم از طریق جستجو در گوگل به این مقاله رسیدید، با فرآیند سئو به اینجا دسترسی پیدا کردید.
در صورتی که وب سایت شما بتواند یکی از سه وب سایت اول در نتایج جستجو باشد، مخاطبان بیشتری جذب آن خواهند شد و در نتیجه میزان مخاطبان نهایی شما که تبدیل به مشتری میشوند نیز افزایش پیدا میکند.
-
محتوا
محتوا شامل محتوا متنی، تصویری و ویدئویی میشود که با توجه به نیاز جامعه هدف و علاقه آنها باید از هریک از انواع آن به درستی و در زمان مشخص استفاده شود.
در میان انواع محتوا، بازخوردی که از ویدئو حاصل میشود، بیشتر بوده زیرا مخاطب در زمان کوتاهی میتواند حجم بالایی از اطلاعات را به دست آورد.
شما میتوانید برای شروع فعالیت بازاریابی خود از مشاور دیجیتال مارکتینگ کمک بخواهید.
-
تبلیغات کلیکی
تبلیغات کلیکی Pay Per Click شامل تبلیغاتی میشود که در آنها تبلیغ دهندگان به ازای کلیک انجام شده روی تبلیغات خود در رسانههای ناشر، هزینه پرداخت میکنند. این ابزار به شما کمک میکند تا بتوانید از طریق وب سایتهایی که بازدید کننده بالایی دارند، برای وب سایت خود بازدید کنندهای بیشتری به ارمغان بیاورید و محصولات و خدمات خود را در معرض دید آنها قرار دهید.
بازاریابی برونگرا چیست
برای درک بهتر بازاریابی درونگرا بهتر است کمی با بازاریابی برونگرا آشنا شوید.
بازاریابی برونگرا outbound marketing شامل تمامی روشهایی است که در بازاریابی سنتی از آن استفاده میشود.
این روشها شامل تبلیغات رادیویی، تبلیغات پرینتی، تبلیغات تلویزیونی، تبلیغات تلفنی، بیلبوردها و … میشود که سالهای طولانی از آنها استفاده شده است.
استفاده از روشهای بازاریابی برونگرا امکانی را فراهم میآورد تا برند شما در صورت موفق بودن استراتژی بازاریابی در میان جامعه شناخته شود.
این نوع از بازاریابی امروزه برای کسب و کارهایی مناسب است که جامعه هدف آنها کمتر با تکنولوژی سروکار داشته باشند.
تفاوت بازاریابی درونگرا و برونگرا
در بازاریابی درونگرا برای پیدا کردن و جلب مشتریان بالقوه نیازی به صرف انرژی زیاد ندارید و با هزینه کمی میتوانید استراتژی بازاریابی خود را پیادهسازی کنید.
به منظور آمادهسازی استراتژی بازاریابی جاذبه ای میتوانید با توجه به مشکلات و نیازهای مشتریان بالقوه، دید مناسبی برای محصول یا خدمت خود به آنها بدهید و با کسب اعتماد آنها را تشویق به خرید کنید.
تفاوت بازاریابی درونگرا و بازاریابی برونگرا این مورد که در مدل اول تمرکز اصلی روی جامعه هدف است و به همین دلیل در زمان کوتاهتری میتوان شاهد نتایج قابل مشاهده از پیادهسازی این روش از بازاریابی بود.
در بازاریابی برون گرا به دلیل اینکه مخاطب خود به سمت کسب و کار شما نمیآید، احتمال عدم توجه او به تبلیغات زیاد خواهد بود.
برای مثال ممکن است با شروع تبلیغات تلویزیونی شبکه را تغییر دهد و به آن توجهی نکند که با توجه به هزینه بالایی که برای انجام چنین تبلیغاتی باید پرداخت کنید، استراتژی بازاریابی شما برای پیاده سازی نیاز به صرف هزینه زیادی دارد.
این روش از بازاریابی روی جامعه خاصی تمرکز ندارد و به همین دلیل باید در بازه زمانی طولانیتری نتایج حاصل از اجرای آن مشاهده کرد.
مراحل بازاریابی جاذبه ای
به منظور پیادهسازی بازاریابی جاذبه ای لازم است که هر دیجیتال مارکتر یا تیم دیجیتال مارکتینگ سازمان چهار مرحله را طی کنند.
این چهار مرحله شامل جذب کردن، تبدیل کردن، نهایی کردن و جلب رضایت مشتری میشود.
1. جذب کردن Attract
اولین مرحله به منظور معرفی محصول یا خدمات، جذب مخاطب به وب سایت یا شبکه اجتماعی است.
در این مرحله برای جذب مخاطبان جامعه هدف باید محتوای ارزشمند و با کیفیتی برای شبکه های اجتماعی و سایت خود تولید کنید و در زمان مناسبی نسبت به انتشار آن اقدام کنید.
- تولید محتوا برای وبسایت
با توجه به اینکه روزانه نزدیک به ده میلیون بلاگ در زمینههای مختلف در سراسر جهان منتشر میشود، تولید محتوا متنی میتواند یکی از موثرترین روشهای موجود برای جذب مخاطبان مورد نظر به سمت کالا یا خدمت شما شما باشد.
شما میتوانید با تولید محتواهای آموزشی و محتواهایی که از نظر مخاطب شما جذاب است او را به راحتی به سمت وب سایت یا شبکه اجتماعی خود جذب کنید.
برای مطالعه بیشتر در این زمینه به مقاله فواید بازاریابی آنلاین مراجعه کنید.
- شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی از بسترهای محبوبی هستند که امروزه بسیاری از آنها استفاده میکنند و به همین دلیل با تولید محتوا مناسب و کاربردی در این فضا میتوان باعث جذب مخاطبان بیشتر به سمت کسب و کار خود شوید.
برای تولید محتوا در شبکه های اجتماعی هم میتوانید از پستهای آموزشی استفاده کنید و هم در میان آنها تبلیغاتی از محصولات یا خدمات خود قرار دهید.
2. تبدیل کردن Convert
در این مرحله از بازاریابی جاذبه ای هدف آن است که بازدیدگان را به لید یا سرنخ تبدیل کنید.
در این مرحله شما باید از طریق روشهای مختلف سعی کنید با مخاطبان خود ارتباط داشته باشید که یکی از روشهای ساده و پربازده قرار دادن چت در کنار هر صفحه از وب سایت است.
همچنین با قرار دادن فرمهایی در قسمتهای مختلف سایت نیز میتوانید نسبت به برقراری ارتباط با مخاطبان خود اقدام کنید.
با برقراری ارتباط مستقیم با مخاطبان میتوانید از دغدغهها و مشکلاتی که آنها دارند، اطلاعات بیشتری به دست آورید.
همچنین میتوانید از این دادههای به دست آمده برای تولید محتوا و طراحی محصولات بعدی خود استفاده کنید.
3. نهایی کردن Close
اگر تا این مرحله به خوبی پیش رفته باشید، به طور حتم سرنخهای فروش یا لیدهای بسیاری پیدا کردهاید که با استفاده از اطلاعات ارزشمند به دست آمده از آنها میتوانید افراد را برای خرید آماده کنید.
شما در این مرحله باید بدانید که چگونه به بهترین حالت ممکن میتوانید تعداد مشتریان خود را به حداکثر برسانید و آنها را به مشتریان دائمی خود تبدیل کنید که نام برند شما را همیشه به یاد دارند.
در این مرحله بازاریابی ایمیلی میتواند به شما کمک نماید.
میتوانید با ارسال ایمیل به آن دسته از مخاطبانی که یقین دارید، ایمیل شما را باز میکنند، آنها را به مشتری خود تبدیل کرده و روی این دسته افراد به صورت متمرکز سرمایه گذاری کنید.
4. جلب رضایت مشتری Delight
مسرور کردن مشتری از مراحل بسیار مهم در بازاریابی جاذبه ای محسوب میشود.
در این مرحله شما باید روی خدمات پس از فروش و همچنین ایجاد یک تصویر ذهنی مثبت از خود تمرکز کنید.
در صورتی که شما بتوانید به خوبی باعث جلب رضایت مشتری شوید، میتوانید به تبلیغات دهان به دهان که یکی از موثرترین روشهای بازاریابی امیدوارم باشید و مشتری را به کسب و کار خود وفادار کنید.
ردیف | بازاریابی درونگرا |
---|---|
مرحله #1 | جذب کردن |
مرحله #2 | تبدیل کردن |
مرحله #3 | نهایی کردن |
مرحله #4 | مسرور کردن |
آینده بازاریابی جاذبه ای
با توجه به اهمیت روز افزون اینترنت و دنیای دیجیتال تمامی کسب و کارها باید استراتژی بازاریابی خود را با استفاده از بازاریابی درونگرا پیش ببرند تا بتوانند به نتایج قابل قبولی دست پیدا کرده و بدون محدودیت جغرافیایی محصولات و خدمات خود را بفروش برسانند.
بازاریابی درونگرا به شما کمک میکند تا بتوانید با توجه به نوع محصول/خدمت، مخاطبان هدف خود را یافته و فروش خود را چند برابر کنید.
این روش از بازاریابی امروزه در بسیاری از نقاط جهان در حال توسعه است و روز به روز بر تعداد دانشگاههایی که نسبت به آموزش روشهای این نوع بازاریابی اقدام کردهاند نیز افزوده میشود.
این موضوع نشان میدهد تا چند سال آینده نقش بازاریابی برونگرا کم رنگتر از الان میشود.
تمامی کسب و کارها نیز به سمت استفاده از بازاریابی جاذبه ای تشویق میشوند.
نتیجهگیری و جمعبندی
اگر تا به اینجا مطلب را خواندید، به شما تبریک میگوییم!
بازاریابی درونگرا با هزینه کمتری انجام میشود و تمامی مراحل اجرای آن به صورت آنلاین قابل اجرا است.
همچنین در این روش بازاریابی به دلیل آنکه مخاطب خود به سراغ کسب و کار شما میآید، تبلیغات برای او آزار دهنده نخواهد بود و با احساس رضایت تمامی مراحل استراتژی بازاریابی شما را طی خواهد کرد.
این روش از بازاریابی با گسترش روزافزون استفاده مردم از اینترنت روز به روز محبوبتر خواهد شد و تا زمان کوتاهی تمامی سهم بازار بازاریابی برون گرا را به خود اختصاص خواهد داد.
با اجرای بازاریابی جاذبه ای میتوانید در مدت زمان کوتاهی شاهد تغییرات چشمگیری در کسب و کار خود باشید و علاوه بر فروش محصولات و خدمات سود خود را نیز چندین برابر کنید.
شما در وبلاگ محمدرضا یونسی به مطالب ارزشمندی پیرامون بازاریابی، برندسازی، توسعه کسب و کار و .. دسترسی دارید.
لطفا با کلیک روی دکمههای زیر، این مقاله را با دوستان علاقهمند خود به اشتراک بگذارید.